JASEŁKA

Coroczną tradycją w naszym Przedszkolu  jest przygotowywanie przez najstarsze grupy Jasełek. Już od kilku dni nauczyciele wspólnie z przedszkolakami przygotowywali różnorodne stroje i dekoracje. Dzieci uczyły się wyznaczonych ról oraz kolęd i pastorałek. Na jasełka zaproszono najbliższych członków rodzin naszych przedszkolaków. Piękne scenografie i kolorowe stroje sprawiły, że rodzice, dziadkowie i zaproszeni goście z zainteresowaniem słuchali małych aktorów. Jasełkowa szopka miała tradycyjną obsadę, była: Maryja, św. Józef, malutkie dzieciątko Jezus, aniołowie, gwiazdki, trzej królowie i pastuszkowie. Szopka prezentowała się zdumiewająco, a występy przedszkolaków wywołały wzruszenie na twarzach zaproszonych gości. Zgodnie z tradycją, na koniec występów dzieci i Rodzice wspólnie zaśpiewali kolędę. Wystawione Jasełka, wprawiły wszystkich w wyjątkowy świąteczny nastrój, o którym przez cały następny rok, będą nam przypominały pamiątkowe  zdjęcia.