Bierzemy udział...

Pragniemy, aby nasi wychowankowie już od najmłodszych lat przygotowywali się do życia w społeczeństwie, dlatego przedszkole bierze udział w różnych akcjach, projektach i programach. Dzięki temu dzieci uczą się wielu nowych rzeczy, lepiej rozumieją otaczającą ich rzeczywistość, zdobywają nowe umiejętności i wyrabiają pozytywne nawyki.
     Akcje i projekty, w których bierze udział nasze przedszkole są zróżnicowane tematycznie i dotyczą różnych sfer życia. Dzieci uczą się zachowań proekologicznych, pomagają potrzebującym, wyrabiają nawyki prozdrowotne, uczestniczą w życiu kulturalnym i wiele innych...

Kampania społeczna "Cała Polska czyta Dzieciom"

Chcemy, aby nasi Wychowankowie wyrośli na otwartych, mądrych i szczęśliwych ludzi. Aby wspomóc ich wszechstronny rozwój włączyliśmy się w kampanię Fundacji "ABCXXI - Cała Polska czyta dzieciom". Serdecznie zachęcamy Rodziców do codziennego czytania swoim dzieciom!!!

Ogólnopolski program Dzieciństwo bez próchnicy

Jest to największy ogólnopolski program profilaktyki i edukacji stomatologicznej dla małych dzieci, współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego Programu Współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.
Głównym celem projektu jest obniżenie częstotliwości występowania próchnicy zębów u dzieci w wieku 0 - 5 lat, a celami pośrednimi: poprawa zdrowia jamy ustnej dzieci w wieku 3 - 5 lat oraz wzrost świadomości i utrwalenie prawidłowych nawyków w zakresie higieny jamy ustnej.

Akcja Góra Grosza

Od kilku lat w naszym przedszkolu zapełniamy skarbonki groszami, które przekazujemy Towarzystwu "Nasz Dom" działającemu na rzecz dzieci wychowujących się poza własną rodziną. Nasi wychowankowie uczą się, ze warto pomagać, ponieważ nawet najmniejszy gest może przynieść wiele korzyści. DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE!!!!

Ogólnopolski projekt  Szlachetna Paczka

W zeszłym roku po raz pierwszy nasze przedszkole włączyło się w projekt Szlachetna Paczka. Dzięki ofiarności naszych Przedszkolaków, ich Rodzin i naszych Pracowników mogliśmy pomóc rodzinie znajdującej sie w trudnej sytuacji materialnej. W tym roku również włączymy się w tę szlachetną akcję, co pozwoli nam nie tylko pomóc potrzebującym, ale także uwrażliwić dzieci na potrzeby innych.

Akcja  Misiek Zdzisiek zbiera nakrętki

Akcja zorganizowana przez Fundację Błękitny Promyk Nadziei ma na celu pomoc dzieciom chorym i niepełnosprawnym. Sprzedaż zebranych nakrętek pozwala Fundacji  zakupić sprzęt rehabilitacyjnym dla osób potrzebujących. W naszym przedszkolu plastikowe nakrętki zbierane są już od kilku lat. Dzięki temu dzieci uczą się zwracać uwagę na potrzeby innych i pomagać im. Akcja ta ma także aspekt proekologiczny - pozwala łączyć zachowania proekologiczne z pomocą potrzebującym. Zachęcamy do zbierania nakrętek!