Bierzemy udział...

W naszym przedszkolu staramy się, aby wychowanie przedszkolne zaspokajało zróżnicowane potrzeby dzieci. Tylko w ten sposób będzie ono w stanie sprostać wymogom dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości i pozwoli dobrze przygotować dzieci do funkcjonowania w społeczeństwie. Przedszkole bierze udział w różnych akcjach, projektach i programach. Dzięki temu dzieci uczą się wielu nowych rzeczy, lepiej rozumieją otaczający je świat, zdobywają nowe umiejętności i wyrabiają pozytywne nawyki.
     Akcje i projekty, w których bierze udział nasze przedszkole są zróżnicowane tematycznie i dotyczą różnych sfer życia. Dzieci uczą się zachowań proekologicznych, pomagają potrzebującym, wyrabiają nawyki prozdrowotne, uczestniczą w życiu kulturalnym i wiele innych...

Kampania społeczna "Cała Polska czyta Dzieciom"

Chcemy, aby nasi Wychowankowie wyrośli na otwartych, mądrych i szczęśliwych ludzi. Aby wspomóc ich wszechstronny rozwój włączyliśmy się w kampanię Fundacji "ABCXXI - Cała Polska czyta dzieciom". Serdecznie zachęcamy Rodziców do codziennego czytania swoim dzieciom!!!

Akcja „Góra Grosza”

Od kilku lat w naszym przedszkolu zapełniamy skarbonki groszami, które przekazujemy Towarzystwu "Nasz Dom" działającemu na rzecz dzieci wychowujących się poza własną rodziną. Nasi wychowankowie uczą się, ze warto pomagać, ponieważ nawet najmniejszy gest może przynieść wiele korzyści. DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE!!!!

Akcja  „Misiek Zdzisiek zbiera nakrętki”

Akcja zorganizowana przez Fundację Błękitny Promyk Nadziei ma na celu pomoc dzieciom chorym i niepełnosprawnym. Sprzedaż zebranych nakrętek pozwala Fundacji  zakupić sprzęt rehabilitacyjnym dla osób potrzebujących. W naszym przedszkolu plastikowe nakrętki zbierane są już od kilku lat. Dzięki temu dzieci uczą się zwracać uwagę na potrzeby innych i pomagać im. Akcja ta ma także aspekt proekologiczny - pozwala łączyć zachowania proekologiczne z pomocą potrzebującym. Zachęcamy do zbierania nakrętek!

Akcja  „Zdrowo i Sportowo”

Zdrowo i Sportowo to akcja skierowana do przedszkoli oraz szkół podstawowych. Jej głównym celem jest aktywizacja ruchowa dzieci do 10 roku życia. Na podstawie specjalnie przygotowanych scenariuszy przeprowadzone są zajęcia sportowe, które zachęcają do aktywności ruchowej i pokazują, jak wiele radości może ona przynosić. Akcja jest też skierowana do rodziców, m.in. poprzez materiały, które na naszej stronie internetowej dostępne są w zakładce „Zdrowo i Sportowo”

Program  „Mamo, Tato wolę wodę!”

„Mamo, tato, wolę wodę!” to jeden z najbardziej cenionych programów edukacyjnych w Polsce zainicjowany w 2009 roku przez Żywiec Zdrój w trosce o zdrowy rozwój najmłodszych.

Jego nadrzędnym celem jest wykształcenie u dzieci prawidłowych nawyków żywieniowych ze szczególnym podkreśleniem roli wody w codziennej diecie, a także zwrócenie ich uwagi na zagadnienie ochrony środowiska.

Akcja  „Mały Miś w Świecie Wielkiej Literatury”